Helgens lärdom!

Mariestads Julebryggd är hur goooooooood som helst, även på sommaren! Nog den bästa svenska ölen. Dock säljs den bara till jul, men på Valvet hade dom några kvar sen förra julen som jag lyckligt kunde smaka!! haha




Mariestads Julbrygd är vackert mörkt bärnstensfärgad, ett resultat av två av de fem maltsorterna - den mörka malten Blackmalt och den mörka karamellmalten. Humlearomen får ta extra plats i denna brygd, som humlats med både Amarillo- och Cascadehumle. Allt detta ger en fyllighet med en förfinad beska och en utsökt ton av choklad. Mariestads Julbrygd passar utmärkt till exempelvis laxen.
Källa: mynewsdesk.com

Härliga helg!

Ja det är nog det minsta jag kan säga om denna helg. Det var länge sedan jag hade så roligt! Helgen bjöd både på väntade och oväntade aktiviteter.

På fredagen hamnade jag helt oväntat på en pub här i Sollefteå tillsammans med, Anders, Per och Tommy. Det var väldigt trevligt och mysigt måste jag säga.
Sedan på lördagen åkte jag mot Kramfors tillsammans med Elin. Kvällen började med grillning hos Marielle och avslutades med ett besök på självaste stadsfesten. Det var också väldigt roligt och trevligt! Himla tur med vädret hade vi också på lördagen. Det regnade ju inget alls!

Verkligen en kanonhelg med andra ord. Den satte ribban högt för kommande helger i sommar. Men härnäst väntar ju midsommar och det blir nog också väldigt trevligt!!! Har också funderat på att gå på midnattstravet! Var ett par år sedan jag var där sist nu!!


Åååh vad jag tycker om sommaren! BTW idag är årets längsta dag, alltså sommarsolståndet... Hihi ifall ni ville veta


Hejsanhoppsan!!

Dagens bekännelser!

Påväg ned på stan idag hamnade jag mitt ibland ett gäng skolelever, troligtvis högstadiet. Förmodligen hade de skolavslutning idag med tanke på att de var så många och att alla (både killar och tjejer) var uppklädda. Jag kunde inte undgå att lägga märke till klädseln och utseendet på dessa unga tjejer! En tjej bar en klänning/tunika som slutade strax under skinkorna, men hade varken strumpbyxor eller leggings. Man såg alltså nästan allt.


Efter att ha noterat denna tjejs klädsel ser jag mig runt och inser att hon inte är den enda med kortkort! Säkert 75% av alla tjejer bar klänningar eller kjolar som nätt och jämt täckte baken.


Men detta var inte det enda jag la märke till, och nu kommer vi till min första bekännelse, ja jag har läst Kissies blogg några gånger. De flesta såg i mina ögon ut som kopior av Kissie. Tjockt lager foundation och mascara, putande läppar, och långt stripigt hår antingen chokladbrunt eller platinablondt.




Min slutsats efter denna observation är att jag förmodligen inte förstår mig på detta mode och att jag håller på å bli vuxen. Jag tyckte verkligen inte det var snyggt! Så detta blir min andra och tredje bekännelse, jag förstår mig inte på dagens mode och jag är gammal! Haha







För övrigt hade jag en väldigt mysig dag på stan idag!

Hejhopp

På språng!

För er som läst min andra blogg under våren vet ju att jag har haft ett mål! Målet var att kunna springa ca 10 km utan stop. Dock har jag haft väldigt dålig självdisciplin så det har inte gått som jag tänkt mig. Har nu bestämt mig för att försöka uppnå detta mål under sommaren istället! Det känns rimligt! De dagar jag bor i Lo har jag ju en perfekt joggingrunda runt Dämstasjön vilket blir lite drygt 9 km.

Så detta blir nu mitt nya mål.



Idag sprang jag för första gången på 5 veckor. Blev 3,2 km. Inget imponerande avstånd, men en början iaf. Ganska lagom tycker jag. Kändes väldigt behagligt. Nästa gång utökar jag avståndet med ca 1,5 km. Får se om det blir imorgon eller på torsdag!



För fem år sedan...

Idag för fem år sedan.

Trots att det var läsårets sista dag vaknade man extra tidigt på morgonen för att göra sig iordning. Detta var dagen som man längtat efter så länge. Dagen som alltid känts så avlägset långt bort. Dagen som alla pratade om.   

Fylld av spänning och förväntan. Fylld av glädje och lättnad. Fylld av ovisshet. Fylld av ångest och vemod över att faktiskt vara "vuxen". Och fylld av champagne.... Skulle jag nu ta det stora steget mot en ny tidsepok i livet. Jag skulle bege mig mot den okända och spännande men samtidigt oerhört skrämmande...



...framtiden

Jag och Morfar vid min student 2005

När man har det som sämst...

... skulle man ha det såhär!

Strålande sol, grillning och en iskall öl. Behöver jag säga mer?!





Webbalbumet!

Är lite irriterad på google för man kan tydligen inte ändra den primära mailadressen till webbalbumet. Mitt webbalbum är i nuläget registrerat på mitt hotmail-konto, men jag skulle vilja ha det på mitt gmail-konto. 

Här har ni iaf länken till mitt fotoalbum. Har dock inte uppdaterat det sedan jag var i Prag. Men vem vet. Det kanske blir ett nytt album där under sommaren!




Jag, Anne, Ilona

Äntligen sommarlov!

Ja, det är det faktiskt. Just nu sitter jag hemma i Sollefteå. Kom hit igåreftermiddag med en fullpackad bil.

Vad har då hänt sedan jag bloggade sist? Ja man kan kort och gott sammanfatta våren med att jag nog kommer slå mitt egna personliga rekord i flyttning. Hittills har jag bott på 6 olika ställen, och än är ju inte året över. Jag kommer ju nog bo en hel del i Lo i sommar #7 och sedan så måste jag ju hitta ett boende för hösten #8. Så det ni! Det blir nog svårslaget för kommande år! Haha


Nu har jag ledigt 2 veckor innan mitt jobb på Handelsbanken drar igång igen!


Under mina lediga dagar har jag bland annat planerat in att gå en danskurs och åka till Sthlm och hälsa på Sofia och kanske också hälsa på en vän jag inte sett på länge! Det ska bli roligt! Dock verkar det som om att den helg jag tänkt ut råkar va just den helg som det kungliga bröllopet ska hållas. Typiskt. Jag är inte så värst intresserad av det och det lär ju va rätt mycket folk ute då. Haha Men men...



Bilden är lånad

Nya tider, Ny blogg!

Ut med det gamla, in med det nya!  

Ja så får det bli! Har bestämt mig för att stänga min gamla blogg. Så här har ni nu den nya! Vet inte riktigt vad jag ska skriva om här ännu. Men den som lever får väl se heter det ju!


Tänkte jag kunde börja med att lägga ut lite bilder från min vistelse i Finland! Hade det ju så otroligt mysigt där!


Jag och Ilona vid ett utsiktstorn i Tammerfors



Ilona
RSS 2.0